Kvalitet

Kontaktlinser kommer idag i massor av olika material och utföranden. På de flesta svenska webbshoppar som säljer linser kan man vara säker på att det är bra kvalitet och att dem enbart säljer linser från de stora välrenommerade tillverkarna. Några av dessa är Johnson & Johnson, Bausch & Lomb, Ciba Vision med flera.

Det material som är nyast på marknaden och som verkar vara mest populärt är det som kallas för silikonhydrogel. Det är ett material sim inte bara gör att linsen följer ögats form på ett mer naturligt sätt utan det gör även att ögat kan andas bättre och få mer syre. Detta i sin tur är det som gjort att man numera kan köpa det som kallas för dygnetruntlinser. Har man tur så kan man använda dessa dygnet runt i upp till 30 dagar. Det som kan förhindra är om man har extra torra ögon men då kan man istället använda denna typ som månadslinser. Har man så torra ögon så är det kanske till och med så att man just genom denna typ av linser kan använda linser överhuvudtaget.

Kosmetiska linser

Idag har vi till och med det man kallar för kosmetiska linser. Det är linser som ändrar eller förstärker färgen på ögonen. Dessa linser kan man beställa både med och utan styrka, så även du med synfel kan använda kosmetiska linser utan glasögon. Du kanske vill ha bruna ögon för en dag? Då är det bara att köpa bruna endagslinser, har du ljusa ögon egentligen så gäller det då att köpa den heltäckande sorten. Det finns nämligen både sådana som släpper igenom lite av den egna ögonfärgen och dem som täcker helt. I denna kategori hittar vi även linser som helt förändrar ögats utseende. Det kan vara tigerögon, acidlinser med mera, helt enkelt kontaktlinser man använder för att se omänsklig ut. Ofta använder man dem till utklädnader och kostymer av olika slag, till maskerad eller halloween. Även dessa finns med och utan styrka men dessvärre är dem med styrka än så länge bara för den som är närsynt.

Nyheter om linser: